<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=151809838993421&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

3 viktige faktorer du må ta hensyn til når du vurderer eventapp-leverandør

Skrevet av Ingar Hagen

Idet deltakerne møter opp på arrangementet, er både forventningene og adrenalinnivået skrudd både ett og to hakk opp. Mange er ute i siste liten og har stresshormoner i kroppen.

Dette er ikke det ideelle tidspunktet for å måtte bruke unødvendig mye mental energi på å gjøre seg kjent med og i appen.

Det aller beste er naturligvis at deltakerne allerede har tatt i bruk appen idet de ankommer. Men det kommer alltids drop-in-deltakere, som installerer appen først når de kommer på arrangementet.

For disse bør det første møtet med eventappen gå så knirkefritt og sømløst som mulig.

Her ser vi på noen viktige momenter du bør tenke på og snakke med eventapp-leverandøren om når du setter opp appen for dine deltakere.

 

Enkel tilgang

Er det høy eller lav terskel for deltakerne å ta i bruk appen? Kan de ganske enkelt klikke på en link og installere på hjemskjern, slik at appen er klar til bruk – eller må de taste inn brukernavn og passord?

Det å måtte huske på innloggingsdetaljer hver gang man skal inn i appen, kan være nok til å få travle deltakere til å melde pass.

Og deltakerne har det som regel alltid mer og mindre travelt.

Hva ser deltakeren først i appen?

Hva er det første brukeren ser når han/hun går inn i appen?

  • En meny med en drøss av valg
  • Hovedkanalen for informasjon og engasjement, hvor arrangør legger ut info, meldinger og engasjerende innhold

Du vet hva svaret bør være. Appen du vurderer – består den testen?

Veloverveid gamification

Gamification er i vinden som aldri før. Men det må anvendes på riktig måte, ellers kan det i noen tilfeller virke mot sin hensikt.

Dr. Simon McCallum ved Høgskolen i Gjøvik mener at mange bedrifter gamifiserer feil:

"Legger du en ny motivasjonsfaktor til en situasjon, og du gjør det feil, så vil brukerne gjerne gjøre det motsatte av det du ønsker."

Gamification spiller på mektige og grunnleggende drivkrefter i menneskelig adferd: konkurranseinstinkt, ønske om å lykkes, higen etter belønning og status, selvrealiseringsbehov og tilfredshet ved å fullføre oppgaver.

Derfor må gamification tas på alvor.

Les mer om hvordan du lykkes med gamification

Oppsummering

Det er flere faktorer som må tas med i betraktning når du skal velge eventapp. Det er en selvfølge at den bør ha rikelig med funksjoner som verdiøker arrangementet for arrangør, deltakere og samarbeidspartnere. I tillegg bør appen a) være enkel å ta i bruk, b) gi brukeren nyttig informasjon med én gang han/hun går inn i den, og c) være rik på funksjonalitet for gamification – gjort riktig.

 

Gratis e-bok: Slik velger du riktig eventapp